Vin(gligt)

2008-11-16
21:49:30

Melpo Mene - I adore you
Viner är som sånger, de kan tyckas meningslösa och likgiltiga till en början men växa till sig och göra intryck på dig för evigt. Likt en sång kan ett vin få  tiden att stå stilla och den där känslan av välbehag som skapades vid första kontakten upprepar sig även nästa gång du provsmakar vinet eller hör låten. Samtidigt kan både ett vin och en sång utifrån den magiska stämningen som råder just då tyckas helt underbar, för att vid ett helt annat tillfälle förvandlas till en plåga. I går lördag drack jag vinet Soraighe Ripasso 2006. Om detta vin skapade den där känslan av välbehag eller kanske förblev intetsägande får ni läsa vid recensionen av vinet som kommer imorgon. Nu till sången som förtrollade en kväll, eller snarare natt.

Väl hemkommen visar klockan  02.30 och en välbehövlig nattmacka stundar. Datorn står på och under tiden jag försöker att komponera ihop nattmacka "of the year" låter jag P3 Svea, en av SR´s många internetstationer, fylla rummet. Precis innan tunnbrödet liknar ett konstverk tappar jag bort mig såsom i trans. Detta då låten "I Adore You" med Melpo Mene sipprar ur högtalarna, en låt som får bli soundtracket för en lyckad kväll. Så här dagen efter och fem lyssningar senare så är låten lika magisk och förtjänar helt klart ett inlägg på här på Vin(gligt) under kategorin "musik som gör vinet godare.


 Melpo Mene - I Adore YouViner är som sånger, med undantag från att ingen vattenkran i världen kan förse dig med nya för dig oupptäckta viner såsom MySpace och last.fm låter sig dela med sig av nya för dig oupptäckta sånger. Tänk om en sådan vattenkran existerade, jag hänger med när tanken far, en tanke som avslutas med att ordet orealistiskt slår mot mig. Nåväl, jag tappar tråden dags att sluta.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: