Vin(gligt)

2008-11-14
20:43:27

Kalmar FF´s guldgossar firade med champagne - Vin(gligt) bedömer Pannier Brut Tradition...


Enligt bildbevis på en halvnaken Wastå, målvakt i Kalmar FF, synligt i tidningen Barometern så firade Kalmar FF´s guldgossar SM-guldet med Champagne av sorten Pannier Brut Tradition.  Som vinbloggare från guldstaden Kalmar vore det skam på torra land att inte ha bedömt champagnen innan guldfesten bedarrats, om den nu någonsin kommer att göra så.

Pannier Brut Tradition från distriktet Champange i Frankrike kan tillskrivas samma slogan som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på Kalmar FF som fotbollslag. "Det kostar inte mycket men det har visat sig vara guld värt". Pannier Brut tradition kostar 179 kronor på Systembolaget och Kalmar FF omsätter inte ens i närheten av vad de som omsätter mest i Allsvenskan gör, därav målas likheter upp....

Sanningen är den att vi till en början har tämligen svårt att återge en objektiv bedömning av Champagnen. Detta eftersom första smutten av drycken återkallar den magiska kvällen måndagen den  10 november då snudd på ofattbara 15 000 kalmarbor bekläder det annars lite öde stortorget med liv för att ta emot sina guldhjältar som dagen innan säkrat det Allsvenska guldet. 15 000 kalmarbor motsvarar ca 250 000 stockholmare. Även andra smutten har en FF kopling då den förstörs av en fundering över hur rätt Kalmar FFs lagkapten Rydström har när han recenserar Anna Ternheim. Som ni hör håller tankarna kring fotbollen så smått att skiras och under tredje munsköljningen växer följande intryck av Champagnen fram.

"En något mindre komplex Champagne som uppvisar en stor frisk smak i all sin enkelhet, en smak som domineras av äpple" .

"Glöm inte att den vise pekar mot månen".
citat Nanne Bergstrand

Vin(gligt)


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: