Vin(gligt)

2008-11-18
22:44:08

Everybody Hurts och En fundering kring Frida Hyvönen och hennes låt Bird
Vi släpper tankarna kring vin och lyfter fram en fundering i ramljuset som jag har burit på hela den här hösten. En av den här höstens skönaste låtar är Bird med Frida Hyvönen och utgör kärnan i min fundering. Helst skulle Frida själv ge mig svaret direkt så jag slapp bära på denna måhända långsökta fundering. 

Precis innan jag första gången hör Bird med Hyvönen har jag skrattat högt till ett avsnitt av Family guy där de klargjort att den låt som Peter Griffin avgudar mest är Surfin`Bird med The Trashmen. När jag sedan i P3 POP hör Bird av Hyvönen känner jag vissa likheter låtarna emellan även om det inte på något sätt är en cover Hyvönen har komponerat ihop. Nu undrar jag om Hyvönens låt har lånat influenser från The Surfin`Bird. Eller är det en ren slump att hennes låt kan ses som en nutida version av låten som Peter Griffin gillar. Ja kanske är det så enkelt att Hyvönen precis som Vin(gligt) är ett stort fan av Family Guy och omedvetet hämtat inspiration från avsnittet vi såg "Bird is a Word"...

Om du inte alls är med i mitt resonemang besök ändå Hyvönens sida på MySpace och lyssna på hennes version av låten Everybody Hurts klassikern signerad R.E.M.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: