Vin(gligt)

2008-03-11
20:50:45

Firebird Legends
image193


"Tsarevich Ivan pursues the brilliant Firebird through faraway lands. The magical Firebird presents herself on an apple tree to Ivan. He seizes her tail, but is unable to catch her. In the struggle, Ivan keeps a single feather."

Så låter legenden som det Moldaviska vinet Firebird Legends, systembolagets billigaste vin, byggts sin identitet omkring. Ett smart storrytellingdra som skapar lite mystik kring vinet. Bara det att vinet kommer från Moldavien känns lite spännande. Vad får man då för 59 kronor på Systembolaget, mer än legenden om eldfåglar och ett vin som paketerats på ett tilltalande sätt.

Vinet är fruktigt aningen bärigt med inslag av slånbär och lakrits och är riktigt gott i jämförelse med viner som är bra mycket dyrare. Sedan har vinet en egenskap som gör att du som dricker vinet kan uppfattas som aningen märkvärdig, För det är ingen hemlighet att folk blir hänförda när du drar myten om eldfågeln och säger att du dricker vin från Moldavien. Möjligtvis har priset en en negativ effekt på vinet, då folk är så prestige inriktade och tycker att allt dyrt är bra. Detta Moldaviska vin bevisar motsatsen. Billigt vin från ett land med 10% av sin yta bestående av vinodlingar berikar och gör det mer spännande, än viner som andas mainstream......
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: