Vin(gligt)

2007-09-09
18:35:24

Andrew Bain Chenin Blanc
Det ekar vackert av Miss Li och Lars Winnerbäck när deras duett ljuder ut från högtalaren som väcker dig en lördag i september. Efter väckning och frukost så styr bilen till Växjö, en spontan utflykt som i runda slängar blir 10 timmar längre än förväntat, för väl i Linnégallerian tas beslutet att en lugn kväll skall bytas ut mot en kväll där middag och zlatan till slut blir Café delux och fem över tre vandring hem på vingliga ben. Väl inne bland hyllorna av öl och vin i butiken, ja ni vet vilken, kommer jag fram till att Andrew Bain Chenin Blac är vinet för kvällen, ett val som präglats av Dn och kronstams artikel för en tid sedan.

Andrew Bain Chenin Blanc in Växjö

image165

Det regnar, totalt öser ned framåt kvällen. Sverige har trots målchans efter målchans inte lyckats få hål på Danmark och i bitterhet utbrister någon i tvsoffan att zlatan borde bli arbetslös eller i vartfall få mindre i lönekuvertet som inte lyckas med sitt uppdrag som forward. Senare byts den bitterheten mot förväntningar, vinet vi köpt går åt som tophat en solig dag på stranden och vi ger oss ut i natten.

Vinet

Det vita vinet Andrew Bain Chenin Blanc kostar 63 kronor och ingår i Systembolagets ordinarie sortiment. Ursprunget är Sydafrika och Breede River Valley och är gjort på druvan Chenin Blanc.


Betyg
image166

Himmelskt. Från första smutt avger vinet en rik smak med en rejäl  fruktig smak med bra balans av syror, som växer. Ett riktigt smutt vin väl värt pengarna...
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: