Vin(gligt)

2007-05-22
23:08:35

G4 Riesling, McGuigan
image154

G4 Riesling, ett vin från Adelaide Hills i Australien har hamnat under luppen här på Vin(gligt). Här på bloggen hyser vi en viss förkärlek till ypperliga och smutta Tyska rieslingviner, såsom A Christmann Riesling för att nämna någon. För att vidga vyerna beslutade vi oss för en tid sedan att köpa en riesling från landet Down under. Kanske i tron om att vi skulle hoppa likt Kängurus, nä skämt åsido

G4 Riesling stoltserar med ett guld från Vinordic Challenge, men priser och expert utlåtanden i all ära i slutändan är det ju ändå sin egen smak som säger sitt om vinet.

Vinets karaktär...
Vinet levererar en ungdomligt torr men ack så frisk smak med inslag av gröna äpplen och lime

Vinets betyg...
image155

Världsklass i rätt sällskap. När solen lyser och det kalla norden visar upp sig från sin bästa sida är det svårt att inte falla för G4 och tonerna från apple och en touch av lime. Visst vi har druckit godare Rieslingviner men som kompliment gör inte G4 bort sig, snarare tvärtom är det en frisk fläkt som finns i ordinarie sortimentet på Systembolaget för 99 kronor. Vanligt för just goda rieslingviner är att de antingen finns i beställningssortimentet eller dycker upp i en tämligen begränsad upplaga vid nyhetssläppen.

Vin(gligt) rekommenderar G4
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: