Vin(gligt)

2007-03-30
22:37:08

Sjösjukan af Kalmar
image29

För några år sedan ja faktiskt så nära inpå som framtill i höstas hade man vid ett besök på pubben Sjösjukan i Kalmar, mötts av hotfulla, uppblåsta sjöbusar som druckit flodvågor av öl och lekte skeppsbrott eller hela havet stormar i bar överkropp på borden. Charmigt njae, mina besök på pubben slutade alltid abrupt efter kanske 20 minuter.

Nu har alltså stället piffats upp, fått en mer stilren attityd och plötsligt lyser sjöbusarna, i bemärkelsen av beskrivningen ovan, med sin frånvaro. Istället ser människorna ut att vara hämtade från vilket ställe som helst i Kalmars uteliv och jag kan faktiskt acceptera att stanna där mer än tjugo minuter som omväxling till Kalmars andra ställen. Lite lustigt och märkligt vad lite fräschare inredning kan göra med imagen för ett ställe?

Vin(gligt)
Kommentarer:
#1: Anonym

ja, för gud förbjude om något är annorlunda! In i ledet allihopa och piskas!!

2008-01-18 @ 18:08:12
#2: Kim Johansson

Det var det stora sorget när gamla sjukan försvann. Vi, riktiga och saltade sjömän sorger om det och minns de gamla tiderna med stora ekbord och danset efter 11 på dem. Nu träffar man inte på de gamla gubbarna inne på sjukan och det har blivit till ett vilket jävla glamurställe som helst. Man kan byta namnet med tycker vi. Det var riktigt tråkigt att bli av med ett sådant genuint sjöställe.

2008-03-28 @ 07:22:51
#3: Pelle Erövraren

Det var just därför det skulle heta sjösjukan så att vi "uppblåsta" sjömän skulle kunna vara på ett och samma ställe och att övriga landkrabbor skulle slippa en eller annan "hotfull" sjöman på innekrogen. Tack för ordet!

2008-04-18 @ 13:23:23
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: