Vin(gligt)

2007-12-24
10:26:47

Vin och dylan......
Oscura 2005 och Dylan med Visions of Johanna


TIERRA OSCURA CABERNET FRANC 2005 ursprungligen från San Rafael, Maule i Chile produceras av VIA Wine Group. VIA grundades 1998 av Jorge Coderch och omfattar idag 1358 hektar vinodlingar och fyra vinerier. Vinmakare bakom Tierra Oscura är Ed Flaherty. Riktar vi ljuset mot tillverkning och lagring av vinet så framgår det att 40% av vinet lagras ett år på franska ekfat, resterande del ett år på äldre franska och amerikanska ekfat. 18 dagars jästning och skalmaceration i ståltanker vid 24-28 grader C.

Vinets karaktär...

Vinet är framställt av druvsorten Cabarnet Franc och hoverar sig med en fruktig och kryddig smak med inslag av fat, grön paprika och röda bär.

Vinets betyg...Klicka bilden...Himmelskt. Vinet är ypperligt till Kycklingfilé med vitlökskryddad potatis, örtmarinerad grönmögelostar. Förutom att det är i det närmaste slutsålt för den här gången på bolaget, så är det ett riktigt gott vin. Dessutom är viner gjorda på 100 procent cabernet franc inte så vanliga. Att vi sedan koplar ihop vinet med en låt som i vårt tycke är en av det bästa som någonsin har gjorts talar sitt tydliga språk...

Låt koplad till vinet....

En av alla tiders bästa låtar.....Bob Dylan och låten Visions of Johanna....

Vin(gligt)
Mikael Harmander
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: