Vin(gligt)

2007-04-26
00:16:03

Wine can eller burk-vin på ren svenska...
image132

I Diego nummer 2 från 2006 går det att läsa om Wine can som Jens Andersson och Jonas Forsman, flerfaldigt belönad industridesigners, är upphovsmän till. Projektet Wine can vann The Swedish Aluminium Packaging Design Award 2005. Tanken bakom Wine can eller burkvin uttryckt av Jens själv i Diego var att den skulle vara anpassad för speciella tillfällen likt picknick, då man med wine can skulle slippa ta med en vinflaska, öppnare och glas för att istället dricka direkt från burken. Samtidigt som ett annnat användningsområde för vinburken är barer eftersom man kan dansa och mingla med burken samtidigt som den ser modern och exklusiv ut på samma gång som man inte alltid vill öppna en hel flaska vin. När Diego intervjuar Jens Andersson är han som bäst igång med att förhandla med tillverkare om att göra verklighet av sin vinburk.

Lite mer än ett år har gått sedan vi på Vin(gligt) hörde om Wine can första gången, samtidigt som det sedan dess varit tyst om produkten. Då jag för en tid sedan återigen sprang på intervjun med Jens i Diego från mars 2006 gjorde jag slag i saken och mejlade till Jens för att höra oss för om hur det går med Wine can som Vin(gligt) tycker är en strålande idé.

Nu är jag uppdaterad och enligt Jens så vill tillverkare och impotörer/producenter ha garantier för att det skall gå bra, varför upphovsmännen bakom idén är med i en affärsplanstävling, som avgörs i början på sommaren, för att dra in riskapital för att kunna få ut prod på marknaden

Vi på Vin(gligt) hoppas att det går bra och att burkvinet når ut på marknaden då vi anser att idéen om burkvin är briljant och en produkt som jag skulle konsumera. Förutom de användningsområden som Jens räknar upp ser jag att produkten kan underlätta vid vinprovningar då det är mycket lättare att köpa små burkar av varje sort än en hel flaska av varje vin.

Vin(glig)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: