Vin(gligt)

2007-04-11
14:05:53

Vila Santa 2005
image96

Vila Santa 2005. Producent av vinet är João Portugal Ramos. Ramos är en portugisk kultproducent och förnyare och ett av Portugals säkraste kort om man kikar på vad Systembolaget har att erbjuda. Villa santa är tillverkat i området Alentejo. Vinets druvsammansättning är 40% aragonês, 30% trincadeira, 20% alicante bouschet. Vidare är vinet lagrat på amerikanska och franska ekfat under 9 månader.

Vinets karaktär...

Vinet bär en smak som framhäver spår av fat, vanilj och björnbär.

image95
Drickbart
. För mig är Vila Santa ett av det bästa vinerna på Systembolaget om man blandar in prisvänlighet. Givetvis finns det en så när som nästan oändlig drös av viner som jag inte druckit så det är möjligt att andra viner kan mäta sig med Vila, men det får framtiden utvisa. Vila Santa går loss för under 100 lappen på Systembolaget. Vinet kostar dessutom cirka 30 kronor mer i hemlandet Portugal. Framförallt är det de ypperliga tonerna av blåbär och vanilj som gör att vi ger Vila Santa bra vitsord. Sammanfattningsvis skall sägas att Vila santa är ett kraftfullt vin sånär perfektion man kan komma i denna prisklass.

Vin(gligt)

Mikael Harmander
Kommentar:
#1: Therese

Tycker om det du skrev! Trevligt att se lite bra saker och inte endast det generella grejerna som man kan se om varenda dag. ;)

2010-09-29 @ 12:35:32
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: