Vin(gligt)

2007-04-11
15:33:57

Veckans vin
Allt pekar just nu på att vita viner är trendigast. Här på Vin(gligt) är trendset diktatur, vilket gör att vita viner framställda på Riesling stoltserar som veckans vin. Alltsedan ungdomens första vinsmuttande i måttliga mängder har jag varit svag för Rieslingviner med tysk karaktär. Sådana viner som min pappa alltid försedde vinstället med hemma och gör fortfarnade, då han tycks ha en viss dragning till söta och alkoholsvaga rieslingviner. Veckans vin blir två Rieslingviner i olika prisklasser, kalla det Budget eller lyx.

image97

Hölle Riesling är en stilfull ungdomlig Riesling som produceras av Franz Künstler i regionen Rheingau i Tyskland Vinet såg dagens ljus under sent 80-tal och har sedan dess vunnit stor uppskattning i Europa.

Vinets karaktär...
Halvtorr karaktär med frisk smak och inslag av äpple.

Vinet kostar 95 kronor på Systembolaget och för de pengarna är det så när som omöjligt att få ett bättre rieslingvin.

image98

Loimer Steinmassl Riesling är ett vin som ser dagens ljus i Österike och provinsen KremstalWeingut Fred Loimer. Bakom vinet ligger Kamptal.

Vinets karaktär...
Vinet är precis så ypperlig som vi känner ett riktigt bra rieslingvin, med
nästan paradoxal smak, en resa från halvtorrt till tämligen friskt,

Vinet finns inte i Systembolagets ordinarie sortiment utan i beställningssortimenten. Det kostar 241 kronor men det kan det vara värt vid tillfälle då det känns rätt att kosta på sig ett ypperligt rieslingvin.

Vin(gligt)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: