Vin(gligt)

2007-04-03
14:44:45

Rött men vitt till 3%...
image47

Santa Ana Shiraz Viogner.Bakom vinet står Bodegas Santa Ana. Santa Ana Shiraz Viognier 2006 kommer från Argentinas största och välkända vinregion nämligen Mendoza. Producenten bakom vinet är Bodegas Santa Ana. Vinet är en såkallad Rhôneblandning då det förutom druvan Shiraz har blandats med den gröna druvan Viognier.Här kommer den slutliga bedömningen av vinet....

Vinets karaktär...

Ett fruktigt vin med bärtoner som sitter i länge och attackerar smaklökarna med förledande spår av lakrits och vanilj som vi på Vin(gligt) är svaga för.

Vinets betyg...
image48

Världsklass i rätt sällskap. Svårt att hitta en publikfriare som är lika galant och prisvärd som Santa Ana Shiraz.
Fradagkvällen i vänners sällskap med filmen Kill Bill vol 1 på SVT och hemmalagad kyckling med klyftpotatis och Santa Ana Shiraz blev hur lyckad som helst trots att notan för fyra personer kanske landade under hundra kronor totalt inklusive efferrätt. Santa Ana Shiraz kostar 64 kronor och för det priset är det svårt att hitta ett vin med såpass förföriska toner av lakrits och vanilj. Dessutom är det lite nyhetens behag som kittlar till när man dricker ett rött vin blandat med gröna druvor. Därmed rekomenderar vi Santa Ana Shiraz då det även har ett brett användningsområde.

Vin(gligt)
Mikael Harmander
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: