Vin(gligt)

2007-04-03
10:41:28

Retroreklam från Systembolaget i linje med Vin(gligt)s motto......
image46

För några år sedan hade Systembolaget stilrena annonskampanjer likt den ovan. Förmodligen är vi på Vin(gligt) en av få som har lyckats spara ett ex av annonsen. Tillbringar man liksom vi, fyra år på universitetet för att bli marknadsförare blir man lite skadad och sparar på reklam som fångat ens sinnen och kan inspirera i framtiden, eller är det bara något som drabbat oss?

Aja detta exemplar hängde i vartfall inramat på väggen i mitt studentkrypin som ett manifest för att det liksom inte är bra att dricka för mycket, vilket annars är lätt att göra i studentsammanhang. Känslan av att bli för full så att man dagen efter inte minns vad som hände på den där grymma festen, var något som jag tänkte att jag skulle klara mig utan om jag hade reklam från Systembolaget hängande på väggen. Det lyckades i princip, för jag är ju inte mer än människa, så visst blev det för mycket för mig också någon enstaka gång. Men allt som oftast drack jag uteslutet gott än mycket och missade sällan någon final.

Att bilden ser lite konstig ut har att göra med att jag uppenbarligen var tvungen att skära lite i bilden för att få plats i ramen den hängde i. Men vad gör det, för budskapet är ändå det viktigaste så här när folk skall fira påsk. Våra ord på vägen till en trevlig fest blir; Missa inte finalen och drick hellre gott än mycket.

Vin(gligt)

Mikael Harmander
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: