Vin(gligt)

2007-04-02
23:04:51

Gott vin från Chile...
image40
.. Carmen Reserve Carmenère Cabernet Sauvignon 2002. Om detta vin skall jag berätta. Detta vin från Chile produceras i provinsen Maipo av Viña Carmen med arnor från 1850 som i dag ägs av familjen Claro. Viña Carmen ligger i dag på tionde plats bland de chilenska vinexportörerna, med en volym på 4,5 miljoner lite. Det var lite information för er kalenderbitare. Dessvärre lyser vinet med sin frånvaro i sortimentet på Systembolaget, anledningen till att vi på Vin(gligt) bedömer vinet nu är att det i min pappas vinställ legat en flaska av vinet som avsmakades i helgen.

Vinifiering: Fem dagars inledande kallmaceration vid 5°C. Jäsning och skalmaceration i ståltankar vid 27-30°C under drygt tre veckor. Lagring: 80 procent av vinet lagrades i franska och amerikanska barriquer (225-liters ekfat) i åtta månader.

Vinets karaktär...

Vinet stoltserar med en fruktig smak med karaktär av fat. Mörka bär framträder i smaken liksom grön paprika. Något vi också hittar är om ni minns den smaker åt godissorten nickel.

Vinets betyg..
image41

Allgalaktisk. Ett vin som för tankarna till barndomens godis av varumärket Nickel måste vara bra. Lägg därtill att vinet frestar med stor fruktighet och en ypperlig ton av grön paprika som är druvtypiskt för Carmenère. Nu när våren träder fram i ramljuset så är Carmen Reserve Carmenère Cabernet Sauvignon 2002 ett perfekt vin till årets första grillning. Om det inte går att få tag på någon årgång av Carmen Reserve Carmenère Cabernet Sauvignon prova gärna andra Carmenèrevin från Chile såsom exempelvis Ventisquero Gran Reserva Carmenère 2004.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: