Vin(gligt)

2007-04-09
17:19:16

Gérard Bertrand
image88
Gérard Bertrand Classic Corbières Syrah Mourvèdre 2005.
Historien bakom vinet....I sin ungdom ärvde Gérard Bertrand passionen för vin från sin far, Gerges Bertrand som var en pionjär och visionär i Languedoc på 1970-talet. Det dröjde fram till 1992 innan Gérard Bertrand's vin såg dagens ljus. Det var då den före detta rugbyspelaren Gérard Bertrand lade sportkarriären på hyllan och bestämde sig för att bli den bästa vinmakaren i Languedoc. Vinet härstammar alltså från södra frankrike.

Vinets karaktär...
I både doft och smak framhäver vinet en balans av kryddighet och fruktighet med inslag av fat, körsbär, blåbär och viol och en aning örtighet.

image84
Himmelskt. Ett riktigt bra fynd för bara 67 kronor på Systembolaget. Riktigt gott till grillat och till potatisgratäng med fläskfilé som vi åt till. Vinet tåls att bjuda på vid alla sorters tillställningar. Med rätt inramning snuddar vinet på ett högre betyg, men som alltid är det svårt att säga om det är vännerna i omgivningen som får vinet att smaka extra smutt, så himmelskt får räcka. Gérard Bertrand Classic Corbières Syrah Mourvèdre 2005 är kort och gott ett bra vin som vi rekomenderar stort...
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: