Vin(gligt)

2007-04-03
10:25:42

Fold your hands child you walk like a Penfolds
image45

Rubriken är lånad från titeln på albumet med Belle and Sebastian "Fold Your hands child you walk like a peasant". En titel som alltså blev Fold your hands child you walk like a Penfolds här på Vin(gligt). Passande då vi på vinklubben Dionysos för en tid sedan provade viner från Australien och då två sorter från Penfolds.

Penfolds grundades 1844 av läkaren Christopher Rawson Penfold, som med sin familj övergav England för Australien. I medicinskt syfte började han odla lite vin, men när han märkte hur bra marken passade för vinodling, lade han doktorsväskan på hyllan och blev vinbonde på heltid.


Vinerna från PenfoldS som fyllde två av glasen på provningen var Penfolds Shiraz-Mourvèdre Bin 2
och Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz.
  • Penfolds Shiraz-Mourvèdre Bin 2. Ett riktigt gott och aningen rökig ton med förföriska inslag av blåbär och lakrits. Ett bra matvin som för 114 kronor är ett vin vi rekommenderar.
  • Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz ger smaklökarna mångfald i form av sin fruktiga smak med inslag av fat,plommon, örter och choklad. Vinet kostar 155 kronor vilket inte är så farligt då det är ett gott vin. Men i jämnförelse mot andra viner från exempelvis Italien i denna prisklass så skulle jag 12 ggr av 10 köpa det italienska då det ger mer vin för pengarna. I jämnförelsen de båda Penfolds vinerna emellan så går Penfolds Shiraz-Mourvèdre Bin 2 ut som segrare då det är mer spännande och prisvärt än Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz.
Vin(gligt)
Mikael Harmander
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: