Vin(gligt)

2007-04-02
14:50:26

Ett liv med bag. En helg fylld av Moncaro Verdicchio och golf
Helgen som nyss rullat förbi och försvinner bortom krönet av söndagskvällsförvridenhet har till stora delar handlat om ett liv med bag. Dels har jag kånkat runt en golfbag två dagar i rad nu, samtidigt som middagen igår serverades till Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico på bag. Att valet föll på detta vin beror på att idén till middagen föddes spontant på lördagen efter att systembolaget stängt. Samtidigt var Moncaro Verdicchio på Bag-in-box det enda vita vinet som fanns att tillgå och vi hade bestämt att ett vitt vin gjorde sig bäst till valet av föda.

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico är ett vitt vin framställt av druvan Verdicchio. Producenten bakom vinet är Moncaro. Till karaktären är vinet friskt och stoltserar med en smak med toner från citrus och äpplen.

Vinets betyg...
image35


Världsklass i rätt sällskap. di.se rankar man det här vinet så högt som det bästa vita Bag-in-box-vinet just nu på Systembolaget. Vin(gligt) har inte så mycket att klaga på. För 185 kronor räcker en box av MoncaroVerdicchio till ett helt middagssällskap och dessutom var vinet till allas belåtenhet. Dess friskhet och enkelhet gör att vinet är enkelt att ta till sig och lätt att njuta av. Alla situationer skriker som bekant inte efter något komplext och dyrt, däremot finns det tendenser mot att folk ser ned på bag-in-box. Men men då får man väl decantera vinet för att f å tyst på vinsnobbarna. Utifrån den rådande situation blev vinet riktigt bra. Helhetsintrycket tillsammans med maten och gästerna gör att vinet når långt över medel. Ett bättre och friskare vin för de pengarna är svårt att hitta.

Mikael Harmander
Vin(gligt)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: