Vin(gligt)

2007-04-17
15:24:19

Château Etienne Vieilles Vignes 2005
image118
Château Etienne Vieilles Vignes 2005 komponeras ihop av vinmakaren Veronique Etienne på Vignobles Guilhem. Odlingsområdet för vinet är Saint Chinian som ligger i Languedoc i södra Frankrike. Vinet är framställt på huvudsakligen Syrah men också Grenache och Mourvèdre.

Vinets karaktär...
I mina egna anteckningar framgår det att det här vinet levererar en doft av örtig doft med inslag av hallon och en smak med toner av Hallon, björnbär och lakrits.

Vinets betyg...
image119

Någonstans mellan Smutt och Världsklass i rätt sällskap placerar vi det här vinet. Inget dåligt vin om pris och kvalitet får bestämma. Men som sagt för att förtjäna ett högre betyg så torde det smakat betydligt mer behagligt och lämnat mer åt fantasin och växt under resansgång från första smutten via eftersmaken tills dess att vinet inmundigas igen. Kanske beror det på att vi smakade mer storslagna viner än detta 84 kronorsvin vid provningen. Smaken skall inte fälla avgörandet utan vi rekomenderar detta vin eftersom det är prisvärt och har bra kvalitet.

Vin(gligt)
Kommentar:
#1: rs

Säga vad man vill men det är sällan man får så mycket druvkaraktär för så lite pengar som här. Doften är bättre en smaken men ett kul provningsvin.

2007-04-19 @ 13:21:33
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: