Vin(gligt)

2007-04-20
13:23:19

Château Bouscassé 2004 att förpassa till vinkällaren...
image125
Ett vin firas ned till källaren, småler

Har suttit ett tag nu under lunchen och klurat på hur man på ett prima sätt med en bild visar att en vinflaska förpassas till vinkällaren. Efter att ha försakat en drös av idéer, dök den här bilden på mig av en slump. Hur många i vår vidsträckta värld som använder den här metoden för att förpassa sitt vin till sin vinkällare låter jag vara osagt, men det blev en illustration som passar här på Vin(gligt).

Först ut i kategorin "Vinkällaren" är Château Bouscassé 2004. Detta är ett vin som framställs av Alain Brumont på Château Bouscassé i Madiran Frankrike.  Vinet är en komposition av druvsorterna Tannat 65%, Cabernet Sauvignon 25% och Cabernet Franc till 10%.

Vinets karaktär...

Så som vinet ter sig idag är det ett vin som inte släpper ifrån sig så mycket mer än ungdomlig och sparsam smak med toner åt mörka bär, lakrits och tobak. Men smaken av idag vittnar om någonting större...

Vinets betyg...

Hade jag utgått från hur vinet smakar Pang boom en lördag i april 2007 så skulle jag nog vara tveksam till att rekommendera detta vin till en middag om middagen var nu till helgen. Dessutom skulle jag spä på med att det nog säkert finns lite överdrivet 108 godare viner på systembolaget att dricka till en middag som äger rum under helgen, även om det här vinet är såpass balanserat att det skulle kunna avnjutas bums. Betyget idag blir därför Medel. Däremot blir betyget betydligt högre om man förpassar det här vinet till vinkällaren i något år. Då efter en tids lagring skulle detta vin utifrån pris och kvalitet samt ,det viktigaste, smak möjligen röra sig i trakterna av Allgalaktiskt och Drickbart...men som sagt det får framtiden utvisa. Köp gärna ett par flaskor och förpassa till lagring då detta vin inte innebär någon större investering med sina 99 kronor flaskan.

Ett gott vin tåls att vänta på

Vin(gligt)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: