Vin(gligt)

2007-04-12
23:08:22

Budgetvin
image102

Först ut i kategorin Budget eller lyx blir ett vitt vin för endast 54 kronor...

image103

Malambo Chardonnay-Chenin Blanc...
......är producerat av Bodegas Esmeralda i regionen Mendoza i Argentina. Namnet Malambo är hämtat  från den argentinska guachons speciella parningsdansen, men är också namnet på en speciell sorts bark som används i medicinska och kosmetiska sammanhang. Druvsammansättningen i vinet är 40% Chardonnay och 60% Chenin Blanc. Vinet är plånboksvänligt och kostar endast 54 kronor på Systembolaget

Vinets karaktär...
Vinet bär en ungdomlig aromatisk doft med inslag av hör och häpna banan. Smaken stoltserar med samma ungdomlighet samt förgylls med toner av tropiska fruktersåsom annanas och grapefrukt.

Vin(gligt) om vinet...

Malambo Chardonnay - Chenin Blanc är ett fräscht vin som för tankarna till varmare väder, en semesterresa till sydligare breddgrader. Helt klart ett gott och småtrevligt vin med en härlig balans mellan fruktighet och syrlighet.  Nu när heta vårdagar nalkas så passar det här vinet ypperligt, likaså om ni skall äta lätta fisk och skaldjursrätter, eller behöver ett fräscht vin till efterrätten. . Ett riktigt bra budgetvin för endast 54 kronor.Prova  är ett måste, för hur många viner doftar banan.

Vin(gligt)
Mikael Harmander
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: