2007-04-03
10:27:46
Biff a´la Vin(gligt)
Ingredienser, 8 port
1 kg utskuren biff
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Kryddsmör:
75 g mjukt smör
1 dl smulat vitt bröd eller ströbröd
1/2 dl hackad persilja
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta el. 1/2 finhackad gul lök
1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek köttet i ugnen tills innertemperaturen är ca 50 grader. Rör under tiden ihop kryddsmöret. Ta ut köttet. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Bred kryddsmöret över köttet. Stek köttet i ugnen i ytterligare 8-10 minuter tills innertemperaturen är 60 grader och ytan fått fin färg. Ta ut köttet och låt det vila i ca 15 min. Servera köttet varmt eller kallt i skivor. Fetaostcrème, grönsaker och gratinerade bakpotatishalvor är gott till.
1 kg utskuren biff
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Kryddsmör:
75 g mjukt smör
1 dl smulat vitt bröd eller ströbröd
1/2 dl hackad persilja
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta el. 1/2 finhackad gul lök
1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek köttet i ugnen tills innertemperaturen är ca 50 grader. Rör under tiden ihop kryddsmöret. Ta ut köttet. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Bred kryddsmöret över köttet. Stek köttet i ugnen i ytterligare 8-10 minuter tills innertemperaturen är 60 grader och ytan fått fin färg. Ta ut köttet och låt det vila i ca 15 min. Servera köttet varmt eller kallt i skivor. Fetaostcrème, grönsaker och gratinerade bakpotatishalvor är gott till.
Kommentera inlägget här: