Vin(gligt)

2007-04-02
22:42:33

Barbera d'Asti Ca'Bianca
Häromveckan hittade en representant från Vinia till Vin(gligt) och kommenterade att det var kul att vi gillade Cameleon Malbec, ett vin som Vinia har i sin portfölj. Vårt svar på kommentaren var att Cameleon Malbec då och då hamnar på inköpslistan, eller lista och lista, inte ofta någon sådan existerar då valet av vin oftast sker spontant på plats i butiken. Men vi på Vin(gligt) har vin vi gärna återkommer till och Cameleon Malbec är ett sådant. Ett annat vin som hamnar i systembolagets karakteristiska påsar med jämna mellanrum är Barbera d'Asti Ca'Bianca.

image37

Barbera d'Asti Ca'Bianca är ett vin gjort på druvsorten Barbera och hör hemma i Italien i regionen Piemonte och distriktet Barbera d´Asti (DOC).


Vinets karaktär?

Ett kryddigt vin som doftar körsbär och lite lakrits samtidigt som en doft som härleds till nybryggt kaffe kan härledas. Smakmässigt framträder kryddigheten och en härlig frisk smak tillsammans med toner av körsbär och inslag av fat och kaffetoner för att vara kort och koncist.


Vinets betyg..

image31

Himmelskt. Säkra kort på hand eller som här i påsen när man lämnar systembolaget ger dig en känsla som bäst beskrivs som Himmelskt framförallt när våren bjuder in till fest. Ett mycket inbjudande vin som med sin mosaik av smaker fått oss på Vin(gligt) att återkomma till vinet. Vinet är dessutom riktigt prisvärt och blir magiskt i rätt sällskap och till en bit kyckling.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: