Vin(gligt)

2008-12-11
19:56:55

Lusselaxar...

Lusse lelle, Lusse lelle elva nätter före jul....... Fäste ögonen av en slump vid ett recept på Lusselaxar, vilket låter riktigt spännande och gott. Så här i finanskristider kan det vara skönt att njuta av något gott som andas ljus i vintetid och får en att glömma allt vad varsel heter. Något rätter med lusse som prefix har en tendens att göra. Hör av dig om hur Lusselaxar smakar då jag ej hunnit tillaga detta ännu...

Ingredienser:


ca 10 personer

5 lussekatter
10 skivor rökt lax
70 g philadelhiaost
30 g crème fraiche
1-2 citroner
dill till garnering
smör till stekning

Gör så här: Blanda philadelphiaost och crème fraiche och häll upp i en spritspåse. Dela laxskivorna i tre olika stora delar. Skiva lussekatterna i 2 cm tjocka skivor och stek i smör så att de blir som en toast. Spritsa ut lite philadelphiaostblandning på brödet, lägg på en bit lax. Garnera med lite spritsad ostblandning, en citronskiva och dill. Peppra slutligen några varv med svartpepparkvarnen.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: