Vin(gligt)

2011-09-11
22:19:44

Italienskt budgetvin & kyckling i pitabröd iväntan på ett bröllop

Fredagkvällen brinner opp. På Tvn är finnkampen redan historia när min sambo och jag sätter oss till bords. Det serveras kyckling i pitabröd och Italienskt budgetvin. Budgetvin i form av Rocca di Montemassi Le Focaie för 89 kronor på systembolaget. Vinet med förföriska toner av plommon, choklad, lakrits och örter ser dagens ljus under Toscanas sol. Närmare bestämt i Montemassi där Familjen Zonin som 2007 blev utsedd till "Best european wine producer" framställer vinet. Till efterrätt provsmakar jag och min sambo olika alternativ som sedan ska finnas på vår bröllopsmeny under bröllopet som äger rum i Januari 2012 . Så varje steg jag tar den här hösten är i väntan på ett bröllop.

Här följer receptet på Kyckling i Pitabröd

2 gula lökar

1 tsk flytande margarin

saften av en liten citron

1/2 tsk mald kanel

500g kycklingfilé

salt och peppar

4 pitabröd

1/2 chilipeppar

 

Skiva löken tunt och fräs den mjukt i margarinet. Lägg åt sidan. Bryn kycklingköttet och lägg tillbaka löken i pannan. Tillsätt kanel, citronsaft, salt och peppar. Låt alltsammans koka på svag värme under lock till kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter. Skär pitabröden nästan tvärt igenom så att det blir en ficka. Fyll bröden med kyckling, lök och chilipeppar, Servera med uppskurna grönsaker för var och en att stoppa i sitt bröd.

Kommentar:

Yummyyyyyyyyyy. I want eat this

2011-09-22 @ 07:36:54
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: