Vin(gligt)

2009-03-16
22:46:04

Om vin,mat och klimat med Giertz Vinimport & Bestheim i Operakällans matsal
vin och klimat om detta ska det handla om när Giertz vinimport bjuder in till lunchseminarium. Även  Eric Beuchot från leverantören Bestheim är på plats

Miljötänkandet har på allvar flyttat in i kök och vinkällare. En stor utmaning stundar för att branschen ska bli allt mer klimatsmart. Detta eftersom det vi äter och dricker utgör en stor del av påverkan på miljön. Samtidigt som miljömedvetenheten ökar anpassar sig allt fler producenter sig efter nya miljökrav.

Men hur ska vi konsumenter välja vin för att minska vår miljöpåverkan? Måste vinet vara ekologiskt och närproducerat? Detta är frågor som Giertz Vinimport hjälper till att besvara under det imorgon stundande lunchseminariumet på Operakällaren. Förutom sakkunskap från Giertz Vinimport kommer meteorolog Pär Holmgren på ett insiktsfullt sätt reda ut begreppen kring miljöpåverkan och maten vi äter. På plats är också Eric Beuchot från leverantören Bestheim och berättar om vad miljöengagemang betyder i praktiken för en stor vinproducent. Bestheim kooperativet i franska Alsace är leverantör av var fjärde flaska Alsacevin som säljs i Sverige

Detta lunchseminarium hade varit otroligt intressant att medverka på för att verkligen snappa upp vad som är på gång när det gäller vin och miljö. Men jag här i Kalmar och har ett jobb att sköta så jag får helt enkelt googla lite istället och lyfta fram min syn kring vin och miljö. Följ bloggen så lovar jag att det inlägget dyker upp när jag läst på i ämnet.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: